RUKUN TETANGGA SAYA

Friday, 28 October 2011

CELEBRATE BESDAY KAWAN SAYA


Entry kali ni diya tak nak bebel panjang2..just nak masukkan gambar2 keluar malam tadi celebrate besday my friend Eina..















TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)


Entry kali ni diya tak nak bebel panjang2..just nak masukkan gambar2 keluar malam tadi celebrate besday my friend Eina..













TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Wednesday, 26 October 2011

DIA TAK MUNGKIN JADI HAK SAYA LAGI


waktu2 petang macam ni syok juga kan kalau nak masukkan entry baru di temani lagu2 jiwang berkumandang kat laptop diya ni...lepas satu, satu lagu jiwang di putarkan kat laptop diya ni..tiba2 diya terdiam , terkesima dan terpana bila ada satu lagu dinyayikan..lagu Suci dari kumpulan May..kenapa dengan lagu ni??? hurmmm..mengeluh diya nak jawab...actually lagu ni terlalu banyak kenagan..kenangan yang boleh buatkan diya senyum dan kenangan yang boleh buatkan diya sedih..ishh dah..dah...semua tu dah lama berlalu..malas nak ingat..taapp..haa dh tukar the next song...alamakkkkk..lagu ku ingin kamu plak dah..kenapa ni??? tak kan nak diya shut down terus kot laptop ni..hurmmm....biar je la...buat tak tahu sudah...bukan apa, malas nak ingat benda dah berlalu..lagipun kalau nak ingat untuk apa semua tu??? dah jadi hak orang lain dah pun..lagipun tak mungkin jadi macam dulu sebab dulu lain sekarang lain...apa2 pun diya hanya boleh doakan "kenangan silam" diya tu happy selepas selamat diijab kabulkan lepas raya haji nanti..tak sayang ke???? ah tak payah cakap pasal sayang la..semuanya dah tak bawak pape makna sebab diya pun dah ada khidupan diya sendiri apa tah lagi yang di sana....menyesal????? ishhh..karut la nak ada perasaan macam tu sebab untuk apa kite bersedih ape tah lagi nak menyesal kalau ada insan yang tengah bahagia kan..macam tak logik je kalau diya ada perasaan macam tu...actually entry ni tercetus sebab diya terdengar lagu tu je..tak bermaksud pape pun...haaa tengok..melampau2 lagu jiwang ni keluar,lepas satu, satu..ni yang rasa nak shut down je laptop ni...emmm tak pe la..habiskan entry ni terus nak shut down laptop ni then nak pergi hirup udara segar kat balkoni sambil melihat kesesakan lalu lintas yang menjadi-jadi di petang hari ni...apa2 pun sesiapa yang mengetahui apa yang dah jadi, kita sama2 doakan kisah silam diya tu bahagia dengan kehidupan dia akan datang...

p/s : maaf, sy tpaksa jauhkan diri saya dari awk~ ~ ~ ~sy doakan awk bahagia.. :)

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Tuesday, 25 October 2011

ALASAN MANUSIA TERLIBAT DALAM DUNIA CINTA


Dari hari ke hari nak update entry baru, tak terbuat..asyik dok tangguh je kan..so hari ni walau apa pun jadi diya nak masukkan jugak entry baru..sekarang tengah melayan mata untuk lena sambil mendengar lagu2 cinta...waaahhh..jiwang betul...tengah2 dengar lagu jiwang ni diya terfikir banyak perkara tentang sikap segelintir manusia yang bercinta..diya jadi pelik dengan sesetengah mnusia ni tak kira la laki atau perempuan yang nak bercinta, tapi tak tahu erti menghargai atau dihargai..maksud diya macam ni..si perempuan ni dah habis setia ngan si laki ni, bak kata orang setia bagai nak rak..tapi si laki ni plak terhegeh2 nak cari spare part..kadang2 jadi sebaliknye plak..laki dah setia, tapi pompuan plak dah yang terhegeh2 nak cari spare part..macam mna tu weyh?? orang kata nak bercinta ni kena la setia, sayang, percaya, jujur, tiada rahsia, dan ambil berat..tapi ye ke semua tu..macam tipu je..sebab berdasarkan pengalaman,pembacaan dan aduan dari kawan2(waaaah..claazz punye research la ko ni diya), semua tu tak boleh pakai..hahahah..actually semua tu ada betul nye kalau kena pada tempat nye tapi  manusia kan masing2 ada cara diorang tersendiri...especially pasal cinta la..ade yang nak libatkan diri dalam dunia cinta sebab nak balas dendam dengan kisah silam diorang, ade yang nak libatkan diri dalam cinta sebab nak cuba nasib, nak mencuba yang baru, nak lupakan ex yang sebelum ni, nak rasa diri disayangi dan ada yang nak menghabiskan harta laki atau perempuan...ah haaaa..menarik alasan yang last tu..ada ke??? i mean laki habiskan harta perempuan??? kalau perempuan habiskan harta laki tu selalu la dengar kan..haaa...ada la..cume tak jadi kat sekeliling kita je. kalu jadi pun kat TV kan.sebab tu kita tak nampak atau tak sedar..kalau ada yang macam tu diya tak tau nak komen apa sebab semua tu atas reason si pelaku sendiri..sebab macam nonsense je kan kalau nak buat macam tu..tapi biar la mungkin si pelaku tu ade reason yang kukuh nak buat semua tu..harap si pelaku x berterusan lakukan aktiviti tu..sebab dunia ni ada hukum karma..so paham2 sendiri la kan..dan macam mna plak orang yang terlibat ngan dunia cinta ni sebab nak lupakan ex diorang..gluupp ~ ~..hehe..pernah jadi kat diya la..haddoiii...ala lagipun reason camni dah biasa orang guna kan..yup...memang tak fair bagi pihak laki tu, tapi nak buat macam mana benda dah jadi...tapi sekarang diya dah let go him la..(ntah betul ke tak ayat tu)..tapi over all and conclusion nye dari awal sampai la habis entry ni, diya rasa diya banyak mengarut..tak ada pape input pun..hahahahahah..kesian korang yang stay baca entry ni kan..by the way cinta tu akan jadi palsu kalau seseorang tu salah ertikan makna cinta sebenar..waaahhhhh..dah makin clazz ayat jiwang aku ni....em k la..entry dh TAMAT.~ ~ ~ ~

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Sunday, 23 October 2011

KERINDUANKU PADA KENGKAWAN

Assalamualaikum w.b.t..

Hurmmmm...kenapa mengeluh??? sebab penat..penat berperang dengan masalah sendairi..macam-macam masalah datang..tak kira masa ataupun keadaan..nasib baik la ada kawan-kawan yang tak putus-putus sokong diya dengan macam-macam cara..eh lupa lak..actually entry kali ni diya bukan nak cerita benda-benda sedih dah..tapi nak meluahkan serba sedikit perasaan rindu diya pada kawan-kawan yang sekarang ni ada kat tempat praktikal..nak tahu tak spe?? haa jap..nanti diya masukkan gambar2 diorang kat bawah ni ek...tengok tau...mana la tau ade gambar korang2 ke..heheheh..

haa minah dua orang ni housemate diya..yg tdung pink tu nma nia Hawa..baju merah tu roomate diya..Wati..sunyi plak umah xde diorang especially wati...sebab diya selalu gaduh dengan dia..ade je benda tak kena..tapi bukan gaduh betul2 la..selalu kalau nak tido malam2 mesti ktorang wish gudnite..bangun pagi plak dia akan kejut diya kalau diya terlajak tidur..hehe..yg penting ayat yg slalu dia kuarkan kan sbelum kuar umah "pape hal msj je..".miss u wahai roomate :)


Eh yg bertudung tu diya la..yg sorang lagi tu nama dia Lisa..housemate..dia la yang selalu test vokal kat umah..tak de dia sunyi umah tu..ye ke??? ye la kot..hahahah....dengan dia ni diya selalu main kejar2 satu umah..dah penat, terlentang atas tilam sama2..hahha



ni Aleem..princess group assingment diya..knapa pggil dia princess?? mmg la dia laki, tapi saje je panggil dia  princess sebab dia sorang je laki dalam group assignment diya.dan dia plak pggil group assgment yg perempuan2 ni "abg"..dg terbalik kan..hehe..keje dia ni hanya tersenyum, gelak dan mnyokong bila orang kenakan diya..nak tahu sape yang selalu kenakan diya???? haa nanti diya tunjuk gambar dia...


haaaaa..ni la mamat yg selalu kenakan diya kat kelas..pantang jumpa diya, ada je benda yang nak ngusik..nama mamat macho ni Epul..dia selalu panggil diya gemok..hahahah..dan diya selalu panggil dia buncit..so fair la kan...sejak2 dia tak ada dalam kelas, rindu plak nak dengar suara dia panggil diya gemok..hahahahah....


eh jangan pelik..gambar2 ni di ambil masa jamuan raya kat titiwangsa..ni sapa?? mamat ensome ni nama dia Azrul..dia bukan satu kelas ngan diya..dia kelas sebelah..diya rapat ngan dia sejak kitorg sama2 dapat jawatan kat kolej..selalu pergi meeting sama2..thats why rpat..fren dengan dia best sebab asyik gelak je..pantang jumpa, ada je benda yang nak di gosipkan..rindu plak kat dia..selalu pagi2 dia mesti wish morning kalu diya lalu depan kelas dia..pastu time break atau lunch plak mesti dia datang kelas diya duduk lepak sama-sama  pastu gelak sampai lupa dunia.. :)


haaa see..sweet kan couple ni...yg girls tu member diya Ckin nmanye..yang boy tu classmate diya..nama dia Maulana.selalu dekat kelas kalau ada problem pasal laptop, dia ni la yang di cari2..selalu member2 kelas mintak tlong dia la kalu laptop kena virus ke, tak boleh on ke atau pape je la pasal laptop..tapi sejak2 dia kat praktikal, member2 kena la hanta kedai kalau laptop ada problem..hahhaahahahah...



haaa pilih2 nak yang mana satu..hahahahah...opsss..sorry2..diorang dah ada awek la..hehe.yg baju biru ngan yg x pkai spek tu kembar..baju biru tu nma shahir and baju merah tu syafiq..Shahir tu la classmate diya..selalu care pasal budak2 kelas..ye ke?? ye kot..hahahahah....dia ni kadang2 suka buat sesuatu di luar jangkaan..nak tau dia buat apa??? time lecturer ajar kat depan, dia terlangkup kepala kat atas beg dia, then tido..hehehe..opsss..sorry shahir...just kidding :)


p/s : miss u all a lot la...ape yang dah ditulis dalam entry ni kalau ada yang salah atau silap. harap di maafkan ye..just kidding dan tak ada niat lain pun...pape pun jangan lupa kutip cross banyak2 kat tempat praktikal tu ye..dan tunggu plak kehadiran kami yang kat kolej ni untuk menggantikan tempat korang2 sume 5.11.2011 nanti..  :)



TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)