RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 16 July 2011

Ya Allah Sahabatku Menahan Kesakitan




Ya Allah aku x dpt nak tahan lagi airmata aku bila aku dapat tahu kawan yang aku knal dari sekolah rendah tengah menanggung kesakitan di hospital sorang2...selama ni dia la tempat aku berkongsi suka duka..dia la yg suka layan kerenah aku bila aku x leh tido malam...kalu aku xleh tdo mlam, msti aku msj dia..dia pun pe agi, layan  je la aku ni..blas msj aku smpai aku ttdo..dia mmg mmber yg baik la...kdang2 dia bg nsihat kat aku..sruh aku jga diri aku lelok..

tambah2 dia dapat tau aku dapat smbung blajar kat area KL..kwsan yg dkelilingi ngan budaya sosial yg tinggi..dia selalu pesan kat aku jgn tinggal solat n jga diri lelok...jangan mudah percaya kat org terutama sekali lelaki...

satu lagi sikap dia yg aku suka, dia selalu hantar msj kat aku ngan kata2 nsihat yg menarik...kdang2 kat fb pun dia slalu ltak kat wall dia kata2 nsihat cm 2..tp last dia msj ngan aku dulu, dia ade anta msj kat aku sal kematian...xtau kanapa...mgkin msa 2 dia dh nak bgtau aku kot sal pnyakit dia,cuma aku ni je bodoh x dpt nak bca sume 2...kawan jnis pe la aku ni...!!

tp bila aku dapat tau je yg dia sakit, aku jadi cam mrah kat diri sndiri..sbb aku dh lama abaikan dia sbagai kawan aku sndri...aku dh lma x contact ngan dia...x call dia...aku lak mula salahkan dia knonnye dia dh lupa aku sbb dh x msj aku..pdahal skang baru aku tau yg dia x contact aku sbb dia tengah menahan kesakitan kat hospital....aku lak bodoh sbb x msj atau call dia tnya nape dh lma diamkan diri,.dh jdi cmni baru la nak nangis2....

arini aku try msj n call dia berkali2..tp dia x angkat...mgkin dia x nak di ganggu atau dia xnak kwan2 dia tau kdaan dia skang kot..atau dia x nak kwan2 dia tau kesakitan yg dia alami skang....mslahnye skang, aku x dpt tau kdaan dia yg sbenar..pe yg aku tau, mmber2 ckp pleural fluid dia kat lungs dh dry and doktor detect ade ketumbuhan..then mybe dia kna transfer ke KL mggu depan..kalu btul dia kna transfer ke KL, aku nak sgt2 mlawat dia..aku nak tgk dia puas2 then  nak mntak maaf kat dia sbb abaikan dia sbgai kwan yg dh bnyak support aku slma ni...

amy, sjauh ane pun ko g, ko tetap kawan aku dunia akhirat..dan sejauh ane pun aku g, aku tetap doakn kesihtan dan kbhgiaan ko...thanks a lot amy sbb dh bnyak bg aku kata2 smngat n support aku dri dulu agi...
AMY AKU MINTA MAAF SANGAT2 KAT KO...AKU HARAP SANGAT2 KO CEPAT SEMBUH N LEH MSJ NGAN AKU CAM BESE..dan aku nak ko dtg raya umah aku tahun ni camne ko usaha dtg rya umah aku thun2 sbelum ni..agipun ko igt x ko jnji nak dtg rya umah aku?? aku nak ko dtg gak raya umah aku amy thun ni...dtg ngan mmber2 yg lain rmai2 cam thun2 sbelum2 ni....ko lupa ke, korang kan selalu dtg raya umah aku time malam ngan mmber2 yg lain sbb nak dtg siang turn mmber2 akk ngan abg2 aku...igt tau amy, ari rya anti, bila mmber2 lain dtg raya umah aku, aku nak ko ade skali..anti kite bleh bahan Yen sbb mkan rendang umah aku smpai nak bngkus bwak blik mcm thun lpas..hehe... pape pun , AKU KAT SINI STILL TNGGU MSJ KTA2 NASIHAT KO 2....
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Wednesday, 13 July 2011

Jejalan-jalan bersama Gadis-gadis Warna

bestnye tdi g kuar jlan2 ngan dak2 umah aku zue, eina n lisa atau dikenali sbagai gadis2 warna...dh lma ktorang x spends time kuar sama2...dulu2 masa awal2 kenal dulu ktorang rapat sangat2..kuar mkan sma, tngok wyang, jalan2, n g merata2 la..

kalu time nak exam lak, kitorg mesti bersekang mata sma2 smpai kol 3, 4 pagi study kat balkoni la, ruang tamu la semata2 nak past paper exam sama2...hheheeh..bila nak kenangkan balik sume 2 syok sangat2,,,eh2..korang jgan slah phm lak..ktorang bukan gduh n x rpat dh..rpat agi..tp dsebabkan dh msuk semester 5 ni, kje semakin btmbah..s0 ktorg jrang spends time sma memandangkan ktorg ni sememang nye kelas lain2..msing2 sbuk ngan hal msing2, smpai x sempat nak luangkan msa bersma..jumpe pun kat umah je la nak gosip..hahahahah..k la mlas nak ckp bnyak2...ni nak tnjuk gmbr2 yg smpat aku snap msa kuar tdi...











TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Monday, 11 July 2011

                           
setelah sekian lama aku terlibat dalam dunia chating fb, akhirnya hari ni aku dh deaktive akaun fb aku semata2 ngalah ngan beberapa org pompuan yg mula nak hacked aku kat fb...aku pun x tau nape dorang mrah sangat kat aku smpai mention nma aku kat wall dorang terang2...kuarkan kata2 kesat gunakan nma aku n ngata aku sesuka ati..nak kata aku amik pkwe dorang?? eee bukn jnis aku la..

komen2 dorang buatkan aku decide nak tukar nma dri diya nadiya ke nma baru yg lain..tp x sgka, ketidak puassan hati dorang x terhenti setakat 2..dorang still dpat cari aku n sruh org2 "sruhan" dorang add aku..aku x sbodoh 2 la nak apprve org2 sruhan ko!!..aku mlas nak besarkan cte sbb fkir dak satu tmpt..s0 aku decide agi skali deaktive kan aku nye fb untk smentra wktu smpai la kdaan kembali mcam biasa...dan mgkin gak aku xkan buka dah fb 2..and akan buka akaun fb baru...

biasala kan mnusia..pntang tgk orang bhgia skit..ane la dorang leh duk diam...bontot dh cam ade bisul...tp style aku senang je, kalu org dh mula kacau kbhagiaan aku, aku snang cite je, g mmpus r..aku mlas nak amik port....sbb....kalu aku amik port lain jdinye anti...agipun nak gduh2 sal bnda yg rmeh temeh cm 2, wat malu kaum hawa la weyh.....nak hipokrit pun x guna gak kan..so baik aku diam n cube bljar untk ngalah wlaupun cara 2 nyakitkan ati aku...

bak kata org, nak capai ssebuah kbhagiaan, kite kna bnyak bkorban..thats why aku bkorban skang..sbb aku nak dptkan beribu kbahagiaan akan dtang..stuju x ngan kata-kata aku ni????heheheh...
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)