RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 31 December 2011

GOODBYE 2011


WELCOME 2012...!!! Alhamdulillah akhirnya diya berjaya tinggalkan tahun 2011 yang penuh dengan peristiwa yang tak dapat diya lupakan..setelah berbulan diya nantikan tahun berganti, akhirnya sekarang diya dah masuk ke tahun baru dan diya dah berjaya melepasi tahun yang banyak mencoretkan 1001 kenangan pahit untuk diya..hurmmmmm.....selalunya setiap kali masuk tahun baru mesti ramai yang ada cipta azam baru kan?? sama jugakla macam diya...nak tahu apa azam diya????? :-

1) harap dapat habiskan belajar dan dapatkan pointer yang lebih baik dari sem2 yang sebelum ni 
    dan dapatkan kerja as a staff nurse yang diya idam2 kan selama ni :)
2) harap dapat jadi yang lebih baik dari tahun2 yang sebelum ni.
3) harap dapat lupakan apa yang dah jadi dari 4 Mac 2010 sampai 25 Mei 2011.

harap sangat2 tahun 2012 yang baru je menjelma ni, diya tak sia2 kan dengan melakukan perkara2 yang bodoh yang pernah diya lakukan masa tahun 2011..2011 betul2 tinggalkan kenangan yang perit untuk diya telan..semoga tahun2 yang bakal mendatang tidak akan berulang lagi seperti tahun tersebut..amin ~ ~ ~


p/s : perkara terakhir yang diya tak sempat nak sampaikan pada si dia sebelum masuk tahun 2012 ialah , 
       "org syg dia"..kalau dia baca semua ni, diya nak dia tahu diya dah pun relakan dia untuk orang lain..
       tahun 2012 bukan lagi tahun untuk cipta kenangan kita, tapi tahun untuk cipta kenangan dengan insan
       baru yang lain.....semoga awk bahagia "SPONGEBOB" di samping dia sebagai pengganti sy..jangan lupa janji kita.......

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Thursday, 29 December 2011

DOAKU UNTUKMU SAYANG





kau mahu apa pasti kan ku beri
kau minta apa akan ku turuti
walau harus aku terlelah dan letih
ini demi kamu sayang
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
untuk satukan kami di syurga nanti
tahukan kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia
aku tak akan berhenti menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati 
ku kan berdoa paa Ilahi
untuk satukan kami di syurga nanti.......






TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Sunday, 25 December 2011

DIYA NADIYA DAH BERTUNANG


Haiii semua blogger...!! macam mana cuaca kat tempat blogger2 sekarang??? cerah? mendung? hujan? atau taufan?? hehe..hurmm..tempat diya sekarang mendung..cuaca yang menggambarkan mo0d diya sekarang..kalau perasan, mo0d diya ni tiap2 hari spoiled kan?? biasala tu, perempuan..hehe..tapi hari ni diya dapat satu berita yang agak mngejutkan..tapi dia still lagi boleh senyum sebab agak kelakar la berita tu..berita yang ala2 gosip gitu..macam ni..pagi tadi lepas je mak balik dari rumah kawan mak dari blok lain, tiba2 mak datang kat diya dalam bilik..mak ada cerita sesuatu berkaitan dengan perbualan mak dengan kawan mak..nak tahu apa perbualan mak dengan kawan mak tu :-

Mak Cik X :   eh mah (nama panggilan mak diya), dengar cerita anak hang yang bongsu tu dah bertunang,betul 
                        ke???
Mak           :    dengar cerita kat mana?? bertunang dengan sapa??
Mak Cik X :   dengar cerita masa kenduri kahwin rumah Cik Z, ada yang bercerita kononnya anak hang      
                        yang bongsu tu dah bertunang dengan orang jengka sini jugak.
Mak           :    eh mana ada,,dia tak bertunang pun lagi belajar pun tak habis lagi..

haaa..itulah antara perbualan mak yang dah mak cerita kat diya..diya terkekek2 gelak..hai....mak cik..mak cik...diya tak bertunang lagi la..pakwe pun tak ada, nak bertunang apa nye.lagipun siapala yang nak dengan Diya Nadiya yang DORAEMON ni..hahhahahaah...kalau ye pun nak bertunang biarla diya habis belajar dulu.hahaah..terasa macam artis pulak sampai orang bercerita yang kononnya diya ni dah bertunang, bercerita kat rumah orang kenduri plak tu..dah la rumah orang kenduri tu jauh dari umah diya..macam mana la gosip macam tu boleh timbul..yang tak di sangka2, bertunang dengan orang jengka sendiri pulak tu..ishhhh..sapa la yang makcik2 tu maksudkan ek..takpe2, diya tak marah pun. cuma kelakar..something yang new bagi diya..eh tak new kot, sebab ni dah kali kedua..sebab sebelum ni ada orang jengka hantar mesej kat fb tanya diya dah bertunang kenapa tak jemput..hahahahhahahahaahaha~ ~ ~actually  kalau diya nak bertunang pun at least biarla diya dapat lupakan kisah silam diya dulu dan biarla diya habis belajar dulu..haaa yang paling penting biarla ada calon dulu..kalau tak ada calon macam mana nak bertunang, betul tak??tak kan nak bertunang dengan bayang2 pulak kan..?? lagipun sekarang tak nak fikir ke arah tu lagi sebab diya pun tak habis belajar lagi..tinggal lagi 6 bulan je nak grade..so from now, EXTRA focus to my study...!!! AJA....AJA FIGHTHING...!!!!!  :)

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

TNGOK GAMBAR EX??? BUT WHY??


Ah haa..satu tajuk yang menarik minat diya untuk create satu entry baru...macam mana tajuk entry ni boleh terdetik untuk diya tulis bila diya tertengok gambar ex diya kat laptop tadi..hahaahahhaah....yela tu tertengok..padahal sengaja tengok..ngaku je la diya oii~ ~ ~yuppp..memang diya tengok..tapi tak bawak apa2 makna pun sebab semua tu dah berakhir..memang diya akui yang diya still lagi simpan gambar ex diya yang dah lama diya putus tu..mungkin bagi perempuan lain dah tak patut kot simpan gambar2 tu semua..tapi bagi diya, semua tu kenangan..tak bermakna kalau kita simpan gambar2 dengan video gambar yang dah kita buat, bermakna kita sayang lagi orang tu kan??? maybe kita simpan sebab nak jadikan kenangan..lagipun terlalu rugi untuk buang semua tu sebab nak cipta kenangan yang indah dengan orang kita sayang bukan senang..dan perlukan masa yang agak lama..takkan la kita sesenang hati je nak lenyapkan kenangan tu bila semuanya dah berakhir...impossible rights??? orang kata kenangan ni ada dua..satu kenangan manis, dan satu lagi kenangan pahit..kenangan manis dah pun diya rasa 10bulan yang lepas..kenangan pahit pulak diya tengah lalui dari bulan Mei dulu sehingga la sekarang..NON STOP...thats all la...actually everything will be fine kalau diya belajar untuk STOP THINK ABOUT STUPID MEMORY....!!!Aaaarrrghhhhhhhhhh!!

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)