RUKUN TETANGGA SAYA

Tuesday, 26 July 2011

RASA MACAM NAK TOINK TOINK

waaaahhhhh...tidak ku sangka2 buah cempedak jadi kekondong la.....blog aku ade visitor dri Tai-pei...ngara ane 2 weyh?? China ek?? ntah2 2 nma mkanan kot(tempe)...nah ko, tembak sedasss...kecoh sgt..hahahaha...sbelum ni aku ushar2 blog aku, kat feedjit aku 2 ade someone dri Indonesia..ase cam nak toink..toink je ni...ane x nye blog cabuk cam aku ni pun ade yg sudi nak ziarah...terhenti sketika..hahahah..

haa pagi tdi lak msa aku buka blog aku, sorg vsitor dri Egypt ade anta link blog dia kat aku..s0 aku pun ape agi, cube utk mghargai la follower aku 2..aku follow la dia blik..aku senang je, kalu nak aku jdi follower korang, korang kna la jdi follower aku gak..aceceewaahh..mcm r aku ni dak femes pun..hehe...pape pun rjin2 la mlawat blog cabuk aku ni ye..walaupun xde pe yg mnrik, tp........................................................
tp pe ek.....?? haaaaaa....tp korang dpt merasai jiwa toink..toink bersma aku pas bca entry2 kat blog aku ni..hahahahahahah.... (pe kejadah la jiwa toink..toink..yg diya mksdkan ni..)..pas korang bca entry aku dlm blog ni msti ase nak toink..toink cmniiip hahahahahahhahahah..........
haaaaa....ade satu agi yg wat kan aku rsa blog aku ni di hargai bila aku trnmpak Abg Ben Ashaari jdi follower aku...(elleh bukn dia follow ko nye blog je diya ooiiii..2 pun nak kecoh ke??..) ah pduli pe..mmg r dia dh rmai follow org lain nye blog..tp aku bangga gak la dia sudi join blog aku ni wlaupun ni just cikai blog..hahha..thanks ye Abg Ben...toink..toink..toink..toink...
k la ni aje utk hari ini dan pagi yg sepoi x phm bahasa ni...daAaA.....(woi kO Islam kan?? bg r salam..!!) adeeehhhh,,,kan dh kna..sorry2...k Assalamualaikum w.b.t  sume :)
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

Santai Bersama BEN ASHAARI
nak j0in klik gmbar ni  Ben Ashaari di ats ye...


fuuhhhh...letihnye la hari ni..ane x nye wat lawatn kat kilang pewter atau dkenali sbgai Royal Selangor kat 2 area Setapak ni gak..pelik???? ish ktorg g sna bukn sbb nak cri keje la..g wat lawatn utk dptkan mklumat sal hazard yg terdpat kat kilang 2 smpena nak siapkan assgment OSHA..mula2 nak tergelak gak, amik kos nursing tp g wat lwatan kat kilang pewter..tp bila fkirkan subjek yg aku amik utk sem skang ni ade kaitn ngan fktor2 keselamatn dan hazard, barula aku dpt time skit objektif lwatan 2..start lawatn kol 8 pagi.gerak naik bas..best gak la..sptutnye g utk dptkan mklumat sal hazard, tp aku ngn dak2 kelas jdi taksub ngan environment kilang 2 smpai terlupa nak kumpul mklumat..g sana semata2 bgambar smpai leh wat folder..300 keping beb gmbr yg tlah bjaya di snap..makkk aiii sakan tol..kalu korang nak tgk gmbr2 yg dh aku snap 2, tgk kat fb aku..tp aku x msukkn sume la..ni aku nak tnjuk sparuh je...






TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

SEGMEN PUTUS CINTA SIRI 2



mesti korang ckap dak ni agi j0in..satu entry dh r..hahaha..ah aku x kira..aku nak gak join agi skali..sy0k gak cite kisah2 ptus cinta ni..kisah yg aku nak cite ni, kisah sal first love aku..aku menggelupur nak cite sbb tgk mmber2 yg lain dok sbuk cite sal kisah dorang msa sek..aku je cite sal zman aku yg skang ni..so nak gak pulun agi skali..heheh...eh tpi jgn fkir aku ni bnyak pkwe lak..addoii korang ni...positif thinking k..setiap mnusia rasa ingin disyngi dan mnyayangi,right?? haa cam 2 gak la aku..aku pun mnusia bese cam korag gak, ade hormon yg dirembeskan yg watkan aku ade prsaan syg kat org..(mcm xde kna mngena je)
iipbermula la kisah putus cinta di saat angin sepoi2 x pham bahasa...aku mngnali jejaka ensome ni msa darjah 3..makk aii..gedik nye ko diya..!! eh bese r 2..pompuan matured umr 9 thun kot (drjah 3)..tp msa 2 aku  x couple agi r ngn mamat 2..aku start couple msa drjah 5 smpai la umr18thun..fuhhh...lma gile beb...tp spnjang thun2 bcnta 2, ptus couple la..bak kta org adat resam bcinta la ktakn..hehe..msa 2 bcinta ngan mamat 2 aku gelarkan sbgai cinta monyet..sbb muda agi kan msa 2..jerwat muka pun nak xnak je tmbuh...bcinta punye la lma, ending dia ptus gak..mgkin sbb jarak ktorang kot..ditmbah plak ngan "dia" yg dh mula brubah sikap..besela kan..mnusia ni nak brubah jap je..tmbah2 pas tgok pompuan dahi jendol...jendol???.eh2 cilap lak..dahi licin..hahaha..skang ni aku ngan dia mmg dh lost contact..aku dgr2 cite dia smbung bljar kat2 area tmpt aku ni gak..shah alam kalu x slap..bcinta balik???? eh x mgkin la..sbb aku kan dh ade pencuri hati skang..mmgla org ckp nak lupakan first love take a long time..tp jnis aku ni, kalu aku setia kat org 2, tp org 2 lak wat cekodok masin yg jual x laku ngan aku, jgn hrap la aku nak kenang dikau dlm hidupku..skang aku dh temui cinta baru..aku dh xnak knali cinta ni sbgai cinta monyet tp aku nak knali cinta ni sbgai cinta toink...toink....heheheeh....
iipactually pe yg dh jdi ngan hbungn aku ngn first love 2 buknla dsbbkan kesilapn jrak pemisah, tp dsebabkan dua hati yg sukar utk diubah..phm x pe yg aku nak mksdkan ni??kalu x phm korang wat2 la phm sbb aku xleh nak trangkn kat sni..anti watkan entry ni mnjadi pnjang lebar dan kontot..hahahaha.tp sume pngalaman cinta yg penah aku alami stakat ni tol2 mngjar aku erti mngenali hati laki yg senget dan benget...k la nak melawat facebook aku lak..toink..toink..toink..toinkkk

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Monday, 25 July 2011

SEGMEN PUTUS CINTA




Member aku join segmen ni, aku pun nak gak pulun..ok straight forward je sbb xleh pnjang2 kan..
bermula la kisah putus cinta aku  ngan sorang mamat ni..ni lebih  kurang kesinambungan entry2 yg sblum2 ni la..
orang2 kata mngenali,mencintai,dan mngasihi sseorang 2 mmg indah...tp bg aku sume 2 mnyakitkan sbb aku frust hampir ttonggeng kat jln raya ngan sorang mamat ni..

niat hati dtang nak buat surprise di pagi yg indah 25 may 2011 utk celebrate belated besday ngan anniversary ktorg,siap bwak kek agi 2 weyh..secret recipe lak 2.jgn main2..hehe...dan ditemani sorang mmber akrab aku..nape ajk mmber??? gile korang aku nak g umah laki sorg2..silap2 aribuln kawin kering bsah lembab la ktorang..hehe..tp alangkah terkejut nye aku bila melihat seorang gadis yg berpkaian seakan2 baju tido lengkap sedang membuka pintu selepas aku mngetuk pintu umah..makk aiii...ase nak tsunami kali ke 20juta +10juta = 30juta je msa 2...!!(dh msuk sbjek matematik ni)! pompuan 2 lak siap ngaku agi dia 2 awek laki 2 n ngan bagga ckp dorg nak kawin next year..

ase nak toink..toink..toink je dgr sume 2..hbis pe mkna mamat 2 nak anta mak dia masuk merisik aku bulan 6 anti????dan pe mkna aku setia ngan dia sethun lebih ni??? perrgghhhh...hebat giler penerajang dari mamat 2... ase leper terus muka aku msa 2....

sbuln plus plus gak la aku mnderita nak lupakn mamat 2..acecewaahhh...tp nsib baik la org skeliling aku ade..support aku n ade kat sisi aku spnjang aku dlm proses nak lupakan mamat yg ala2 xde perut dan organ dlman 2..hahaha...skang aku dh ok ngan hnya bekalkan satu ayt dri someone iaitu "ade yg lbih baik kat luar sna yg perlukan kasih,cinta.sayang dan setia ko..." hbis dh cite.eh jap2..msti korang ttanya2 spe laki dlm blog aku ni kan?? haa ni la pencuri hati aku skang...heheh..k.g dlu..toink..toink...toink...
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)