RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 10 November 2012

TOK MUDIM MODEN

peralatan siap tersusun
lighting yang penting..hahaha

aircond bersuhu 16'c dipasang.bilik sejuk dah macam kat london dh..7 kad patient sudah siap tersusun atas meja. xylocaine sudah siap tersusun dalam kidney dish. glove, catgut,gauze, eusol, normal saline dan peralatan yang lain semuanya sudah siap disusun mengikut keutamaan atas satu meja..haaa,batang pisang?????? uitttttsss...batang pisang tu digunakan zaman2 dulu je oleh tok mudim..sekarang dah moden...dulu stop bleeding pakai kain je, sekarang dah guna laser.tok mudim zaman dulu misai berpintal-pintal, tapi sekarang tukang sunat misai pun tak ada...hehehe..
"ok adik naik atas katil ni, baring...""adik makan lolipop dan relax k..sekejap lagi doktor masuk.."..
ketekunan tok mudim moden melakukan khatan
dibantu oleh k.liza & k.yani
tok mudim moden a.k.a doktor azman 
"encik boleh duduk kat kerusi yang disediakan ni ye.." dialog yang sama cik diya bagi untuk setiap kanak-kanak dan penjaga yang masuk ke dalam bilik 2..cik diya dengan sorang lagi staff nurse yang cik diya panggil kak yani, sibuk menyiapkan peralatan yang lain. dah settle semua....doktor masuk untuk bius then tunggu lebih kurang 5-10minit. selepas tu procedure khatan dijalankan....posisi cik diya masa tu ala-ala scrub nurse kat operation theatre la..hehe...rupa-rupanya macam tu khatan..baru cik diya tahu..ingatkan main pakat potong je..rupanya ada teknik dia..tapi yang lawaknya masa cik diya assist doktr, ada je benda silap yang cik diya buat.forcep kena tarik belah lain, cik diya tarik belah lain.yang selalu cik diya buat silap masa nak dap darah kat kulit      patient.rupanya nak dap darah pun ada caranya.selalu kita lap darah main pakat calit je kan.tapi in this case, ada caranya...tapi nasib baik la doktor faham yang cik diya ni still lagi baru dengan benda-benda tu semua. dia pun ajar la yang mana patut.apa-apa pun sorry ye doktor sebab banyak buat silap tadi.totally, harini cik diya dah belajar banyak benda dalam procedure khatan..rasa-rasanya lepas ni dah boleh kot nak buat kat anak-anak saudara kat rumah cik diya tu..hahahahahahahha


p/s : benciiiii..gambar cik diya tak de..!!sebab masa turn cik diya assist doktor staff lain sibuk dengan patient dtg nak register..tak kira, next week nak paksa diorang snap gambr cik diya msa assist doktor...! hahahaha...

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Tuesday, 6 November 2012

DAH LAMA MENGORAT DIA, HARI NI BARU DAPAT.!!

taadddaAaAaA~~~~~PERFUME MIRACLE...!!! dh lama cik diya mengorat perfume ni,at the end dapat juga sembur perfume ni kat badan cik diya.hehe..bukan mengorat lelaki ok :P actually dh lama nak beli tapi tak ada masa nak keluar pergi beli..dua tiga hari lepas masa cik diya tengah online, terdetik nak cari perfume ni dekat facebook. mana la tahu kan ada sape-sape yang buat page pasal perfume ni..cari punya cari, akhirnya cik diya jumpa satu page ni 
--------> http://www.facebook.com/ohsayagilaperfume ...cik diya pun apa lagi, terus book la..yang best nye tengah ada promotion, penghantaran pulak FREE OF CHARGE. nak tnggu apa lagi kan, pucuk dicipta ulam mendatang la (walaweyyhhh..berperibahasa plak dah)..cik diya ambil no fon agent then msj. keesokkan nya tu kebetulan keluar nak beli barang dengan housemate, cik diya terus bank in la dekat cimb bank.cik diya baru bank in hari ahad, tengahari selasa dah DAPAT..!!! sampai je kat tangan apa lagi, buka bungkusan dengan rakusnya, campak kotak kat lantai, terus sembur kat badan...bau semburan perfume tu tak dapat nak olahkan dengan kata-kata.!hahahaahaaha.....dan yang paling giler skali cik diya sembur kat dalam bilik..sembur kat bantal, selimut, cadar, tilam dannnnnnnnnnnnn....kat bantal busukkkkkkkk...sekarang bantal busuk cik diya dah tak boleh paggil bantal busuk sebabbbbbb bantal cik diya dah bau MIRACLE......!!!!.hahahahahahahahahhahah.........OHHHHHH SAYA GILER PERFUME!!!!!...toinkkk..toink..toink..toink..
ok la..cik diya nak share tu je..mana la tahu kan kalau ada sape2 nak beli perfume boleh la pergi ngorat2 dekat page yang cik diya bagi link tu tadi....cik diya rasa lepas ni nak beli perfume midnight fantasy plak :)

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Monday, 5 November 2012

CIK DIYA DAH DAPAT KERJA BARU



Alhamdulillah hari ni dapat selesaikan kerja dengan hati yang tenang dan yang penting tanpa sebarang tekanan.haaaaa sape-sape yang baca tajuk entry ni mesti tertanya-tanya cik diya ni dapat tawaran kerja apa la kan...hahhahaha..bukan tawaran kerja la, tapi interview je..jangan menyesal plak baca..dah alang-alang baca entry ni, why not habiskan je la baca :P ..ok kalau nak tahu sebenarnya hari ni cik diya kena pergi interview kerja dekat Perdana University pukul 3  tadi. Perdana University tawarkan cik diya jawatan Nurse Clinical Skill Unit. Actually cik diya tak tahu pun jawatan tu macam mana. So cik diya decide nak postpone tarikh interview memandangkan cik diya baru je dapat terima email dari pihak university tersebut. pihak diorang cakap, dah try call cik diya berkali-kali, tapi tak dapat..hehe..nak dapat macam mana kalau handphone rosak..asyik buat hal je kan..so pihak university decide hantar offer jawatan tu ke email cik diya. cik diya baru buka email tu petang sabtu(3.11.2012). mana la sempat nak buat preparation. tapi masa dekat tempat kerja, cik diya try call HR faculty tu. Minta pihak HR terangkan serba sedikit berkaitan dengan jawatan yang ditawarkan. HR cakap jawatan tu lebih kurang macam instructor. mulanya nak tergelak jugak.. sebab instructor ni kan lebih kurang macam mengajar. so cik diya ni sejak dari kecil lagi tak pernah terfikir pun nak mengajar atau jadi guru atau jadi apa-apa pun yang sewaktu dengannya. lagi sekali tapi, bila fikirkan balik, tawaran tu macam menarik. sebab cik diya try buka laman web faculty tu. nampak memang menarik. dan nampak macam cik diya boleh enhance my knowledge. kalau tak percaya, try you all klik link ni -----> http://www.perdanauniversity.edu.my/ 

haaa dahh buka link??? so mesti macam pelik kan? first cik diya buka, cik diya ingat faculty tu nak offer untuk sambung belajar. tapi bila call tanya, dia cakap offer jawatan sebagai instructor untuk student medical kat situ..haiiishhhh...kompius..kompius...dah la faculty tu ada student foreigner..kalau ditakdirkan cik diya dapat jawatan tu, tak ke cik diya kena SPEAKING??? walaaweyyhhh...tersimpul rapi la lidah ni..setakat nak speaking yes, no thank you, alright tu boleh la..kalau more than that, fuhhhhhh,,,, i dont think so..by the way cik diya tak tolak tawaran interview tu mentah-mentah. tapi cik diya mintak postpone tarikh memandangkan hari ni cik diya habis kerja pukul 4petang. so lepas ni kena belek-belek balik nota-nota lama sebelum faculty tu paggil untuk the next interview session...kalau kat situ rezeki cik diya why not I'm try, is  it right????

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)