RUKUN TETANGGA SAYA

Thursday, 15 March 2012

ORANG SAYANG DIA LAGI


ARGGHHHHHHH...xtau nak luahkan camne..tapi diya nak kongsi apa yang diya rasa hari ni dekat semua orang kat dunia ni..!!!!!!! benda yang diya tak pernah duga jadi dalam hidup diya....nak tahu apa????hahahaha...macam mana nak mulakan ni ek...emm k2..macam ni...pagi tadi ada nombor tak kenal masuk kat fon diya..dia cakap nak berkenalan...diya hangin la kan...sapa la plak la yang jual no diya ni..soal punya soal rupanya dia adalah....................... "first love(FL)" diya masa zaman sekolah dulu..dah lama dia hilangkan diri..tiba2 muncul balik dengan buat kejutan datang umah sewa diya pukul 5.45pagi..just imagine waktu tu kebanyakkan orang still lagi dibuai mimpi..right??tapi dia terpacak kat bawah rumah sambil tunggu diya turun..ingatkan FL tu tipu..diya pun turun pakai t-shirt biasa je la..smpai bawah dia kata jom..diya tanya la nak pergi mana..dia cakap naik je la..diya ingat diya nak ajak pergi breakfirst..sebab masa tu memang time orang bangun dan cari breakfirst..diya pun naik je la kereta dia...macam2 la kitorang borak..sebab dah lama tak jumpa..tiba sampai satu tempat..dia bawak diya pergi dataran..tempat yang dipenuhi lampu yang bewarna-warni.cantik sangat..tengah duduk tengok lampu warna warni tu, tiba2 jam dekat bngunan sultan abdul samad tu berbunyi..d0ng..dong..dong.6kali bunyi. (thats my fvarite num tau :p )..menunjukkan pukul 6pagi..masa tu jugak dia luahkan "orang sayang dia lagi"..berdentum jantung ni.mcam kena panahan halilintar...hanya mampu tunduk sambil menikmati kabahagiaan di hati.,dan beraksi ala2 malu kucing kata orang...hehe..hurmm..terasa dunia ni diya yang nye..then dah cerah sikit dia ajak gi cari kedai bunga..dia nak bagi bunga kat diya sebab late wish besday..tapi puas gila cari, tak jumpa..then kitorang g breakfrst..lepas makan dia teman diya pergi ambik barang praktikal kat kolej.dia tolong angkat barang2 praktikal..then kitorang pergi pulak jalan2 dekat tasik titiwangsa..jalan2 taman weyhhh....ala2 cerita zaman dulu tu..."berlari berkejaran~ ~ ~seindah bunga di taman~ ~ bak burung dan mekar kanda ku puja~~~blablablabla....hahahaha..".lalu plak dah kat bawah terowong yang dipenuhi dengan bunga2..sweettttt......!!! sambil imbas balik kenangan2 masa zaman bercinta dulu..wahhhhh..apakah aku jatuh cinta kembali????? hahhah..ya ALLAH diya hargai sangat2 kebahagiaan yang Engkau berikan padaku walaupun hanya untuk 7jam sahaja..eh kawan...! cite tak habis agi la..lepas jalan2 kat taman, kitorang jalan kat Festival City plak..pusing2 dalam mall tu..first jalan dengan dia, then dh lama jalan dia xbagi diya ikut dia..diya pun jalan la sorang2..rupanya dia x bagi diya jalan dengan dia sebab dia nak crikan hadiah utk diya...dia xtau nak bagi pe..nak bg teddybear diya x suka..so dia nak cepat, main pakat sebat je hdiah..dia belikan diya lampu ala2 kristil..yg penting lampu tu wrna BIRU....!!!!! dia still lagi ingat warna fvarite diya walaupun dh 13tahun berlalu :) nak tau sweet x sweet nye dia ni..pas naik kereta dia marah2 diya..sebab diya lambat turun..dia cakap diya pergi merayap..padahal diya g cari dia merata tempat..masuk je dalam kete, dia bebel non stop..cakap macam2...diya diam je la..sebab mntak maaf dia x peduli..sampai je kat umah..dia buka bonet kete..rupanya dia saja wat2 marah sebab nak bagi diya hadiah tu..msa dalam kete dia cakp x beli pape..tapi bila diya dh nak naik kete, dia bagi hadiah tu..hehehe..tharu teramat sangat..!!!! diya dapat hadiah besday dari dia..!!!! actually macam2 yang sweet jadi harini..tapi x boleh la cite semua sebab nanti entry ni jadi terlalu panjang..yg lain2 tu biar diya simpan je dalam hati ni k :) by the way diya dengan dia ada janji sesuatu perkara..apa yang kitorang janji tu hanya kami yang tahu :) sorry to say xdapat nak share kat sni :)   eh jap..nak tahu tak sapa yang diya maksudkan tu?? fkir2 kan la sendiri ye heheehheheheeh...k la diya nak out dulu..nak kemas barang untuk praktikal....salam semua :)

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Sunday, 11 March 2012

LEPAS BELAJAR TERUS NAK KAHWIN?????????


Ilham nak update blog tiba2 datang tanpa di duga..pe lagi kan, on9 then mengarang la cerita2 yang berkaitan..haha...hari ni diya ada exam final untuk semester 6..ni last semester diya sebelum menjejakkan kaki ke alam pekerjaan...macam mana la kehidupan diya akan datang kan?? dapat ke tak jadi staff nurse..actually tak kisah pun jadi staff nurse kat hospital atau klinik..janji dapat kerja and dapat pengalaman sebelum nak teruskan ke peringkat yang seterusnya...perancangan diya lepas habis study nak edarkan  berpuluh-puluh resume kat setiap hospital yang ada kat Malaysia ni...dan nak tunngu hospital atau klinik mana yang akan hantar offer letter...harap2 la ada company yang sudi hantar offer letter kat diya kan..then diya akan ambil lesen kereta..hahahah..member lain kebanyakkan dah ada lesen, diya ni baru tergapai2 nak ambil..nak buat macam mana kan, kena la ikut kemampuan..lagipun susah la nak ambil lesen kereta msa tengah study..takut nanti gangu masa belajar dan tak dapat nak bahagikan masa....lepas settle lesen nak buat apa pulak ek????? kawin???? haiiishhhhh..tak mungkin kot..sebab I'm still young and my journey is still long..bagi diya kalau kawin awal macam dah membataskan diya untuk tunaikan beberapa hasrat diya..lagipun soal kawin dan nikah ni bukan boleh buat main..kawin hanya sekali..nak kawin kena la cari pasangan yang boleh bimbing, jadi ketua keluarga dan yang penting boleh jadi Iman dalam ibadah kita..betul tak??? pasal kawin tu hold on dulu kot..sebab jodoh dah di tentukan..dah tertulis dah pun kat Luh Mahfuz.so ketepikan untuk sementara waktu ni....lagipun diya ada simpan satu hasrat sebelum nak dirikan rumah tangga..InsyaAllah selagi hasrat diya tu belum terlaksana, diya mungkin akan hold bab2 kawin ni..nak tahu apa hasrat diya tu???? hasrat diya tu adalah untuk hantar mak diya ke tanah suci Mekah..diya tahu tu hasrat mak dari dulu..sebenarnya mak dah lama nak pergi..tapi sebab fikirkan diya still study dan kena tanggung diya sampai habis belajar, mak terpaksa ketepikan dulu hasrat dia..thats why diya decide nak hold dulu bab2 kawin ni..sebab bagi diya, tunaikan hasrat mak ke tanah suci Mekah lagi penting dari  kawin..lagipun nak kawin calon pun 50/50..macam diya cakap tadi la, jodoh tu dah ditetapkan..cuma tunggu je :)  tapi case mak diya ni pulak diya kena la usaha cepatkan supaya hasrat mak tu tercapai cepat..sebab mak diya pun dah berumur..tahun ni dh masuk 60tahun..kesihatan mak pun tak boleh duga..lagipun paham2 je la kan..orang yang berumur ni macam2 komplikasi yang kita tak duga boleh jadi..so sama2 la doakan mak diya supaya mendapat kesihatan yang baik sebagai persiapan untuk menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah...dan doakan diya supaya dapat tunaikan hasrat mak tu suatu hari nanti k :) amin....

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)