RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 4 February 2012

LIFE BEFORE GRADE


haiiiii semua....eh blogger2, nak tahu tak hari ni diya happy sangat2..nak tahu sebab ape???? sebab hari ni diya buat macam2 aktiviti dengan member2..start dari pukul 9 pagi sampai la pukul 7 petang..nak tahu aoa diya dengan kawan2 buat??? haa anti tengok gambar2 yang diya share kat bwah entry ni k :)

 starting cari contoh2 jurnol dekat national library :)

tersadai kat celah2 rak buku nak cari jurnal punya pasal..


 muka letih mencari maklumat dengan di kelilingi beribu2 buku...

 library sediakn berlambak2 meja dengan kerusi, tapi kitorang datang buat port sendiri..

 muka tetap maintain walaupun cari maklumat tak jumpa2...

 sempat lagi bergambar sebelum balik kan :)

apa lagi, berkelah la kat tepi tasik titiwangsa tu sambil makan cendol, laksa, dengan rojak mee..pergghhhh...superppp...hehe


ni dekat titiwangsa :)

cube tengok gaya diya, boleh jadi wakil Malaysia x?? hehehe

sweet couple tengah bertarung untuk mendapatkan piala dunia..hahaha

muka letih kena hentam..hahhahaha
p/s : lepas ni tak tau boleh wat aktiviti macam ke x..lagi 4 bulan je boleh bersama2..then kita grade..lepas tu masing2 balik kat kampung halaman masing2 and apply kerja..kalau dapat kerja kat hospital yang sama Alhamdulillah..tapi kalu dapat kerja dekat kutub yang berlainan belum tentu kita boleh berkumpul macam ni..tapi jujur diya cakap, kenangan hari ni diya tak kan lupa sampai bila2...best sangat2 sebab aktiviti hari memang berfaedah..hehe...pagi start pukul 9 lepas je kita breakfast sama2, kita pergi national library untuk siapkan research study..bergelak2 dalam kereta dah macam orang tak betul..balik tu kita berkelah kat tasik titiwangsa..then balik,mandi,sembahyang terus pergi court main badminton..fight badminton sampai terduduk nak sambut shuttle..nasib baik hari ni tak pancit macam hari tu..hehe..tapi balik je dari main badminton, mandi,sembahyang then pengsan terus..bayangkan je la, diya nak tunggu masuk waktu isyak, baring2 la sekejap nak betulkan urat2 badan ni...tak tahu macam mana boleh terlelap..sedar2 dah pukul 12 tengah malam...tersenyum lebar bila tengok diri sendiri tidur dalam keadaan bertelekung...hahahahhahahha....by the way this moment diya akan ingat selagi diya mampu untuk ingat..love u all of my fren....!!!!

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Friday, 3 February 2012

EGO KAH AKU????


hai semua~ ~ ~lama sangat2 dah diya tak update blog kan??? mana tak nye, sekarang diya dok busy dengan twitter pulak..hehe...rajin2 lawat la diya kat twitter k..just klik TWITTER..then follow la kalu sudi k :) ala saja2 je buat..suka2 bak kata orang...actually apa yang buatkan diya tergerak nak update blog diya ni sebab sesuatu yang jadi kat diya yang buatkan diya jadi pelik bin ajaib...ada sorang hamba Allah ni cakap "awk ni ego sangat la"....hurmmmmm...betul ke??? diya tanya member2 diya, diorang cakap setiap pandangan orang lain2..dan member2 diya cakap, kalau nak tahu samada diya ni ego ke tak kena tanya lelaki yang pernah ada perasaan sayang kat diya..sebab hamba Allah yang cakap diya ego tu adalah seorang LELAKI...kalau diri sendiri nak bagi tanggapan berkaitan dengan diri sendiri memang jawapan dia positif sokm0 la kan...tapi entahla..no komen jugak kot..kadang2 kan, diya pernah mengiyakan apa yang di cakap oleh hamba Allah tu..diya perasan jugak yang diya ni sometimes ego dan keras kepala..tapi sikap macam tu diya tak tahu la selalu jadi kat diya atau sekali sekala...sapa hamba Allah tu????? rahsia la..tak boleh mention kat sini..sebab ada reason yang tertentu..mungkin hamba Allah tu tak kenal lagi kot diya ni macam mana..dan mungkin betul jugak apa yang dia cakap...apa2 pun diya ambil semua tu sebagai teguran untuk diya perbaiki diri diya menjadi yang lebih baik dari yang sebelum ni...dan diya harapkan hamba Allah tu memahami diri diya yang sebenar dan terima segala kekurangan dan kelemahan diri diya kalau dia betul2 ikhlas nak "berkawan" dengan diya..sikap, perangai dan tabiat kita boleh ubah, cuma rupa paras je tak boleh diubah..apa2 pun, thanks a lot sebab cakap jujur dengan diya...

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)