RUKUN TETANGGA SAYA

Friday, 9 March 2012

HAPPY BIRTHDAY DIYA NADIYA YANG KE 21 TAHUN





 



tadaAaAaaAAAAAaaa~ ~ ~ ~ ~ ~tonight I'm 21st years old...!!! HAPPY BIRYHDAY DIYA NADIYA a.k.a  SI PUTAT  YANG KE 21 TAHUN:) wahhhhh..tidak ku sangka umur ku sudah menjangkau 21 tahun..umur yang dah layak untuk daftar mengundi dan umur dah layak untuk fikir apa yang terbaik untuk diri sendiri dan masa hadapan..heheehhe by the way terharu sangat kat member yang wish besday diya samada wish kat phone, twitter ataupun facebook...besday diya tahun ni jatuh pada hari Sabtu...macam biasala dari dulu sampai sekarang besday diya selalu jatuh pada hari cuti..so tak dapat la diya nak kutip hadiah kat member2 kelas..!!!!! huaaaaaaaa......ah takpe2, hadiah2 tu nak convert kutip next year la..mana la tau jatuh hari kerja plak kan..hehe...actually tak mengharapkan pun hadiah tu semua...apa yang diya harapkan cuma kawan2 doakan diya dalam keadaan sihat dan lebih tabah dalam menjalani kehidupan diya selepas2 ni...lagipun nilai tanggal kelahiran kita bukannya terletak pada hadiah ataupun surprise party...cukupla sekadar doa yang di panjatkan untuk diya samada di dunia atau di akhirat kelak..tapi kalau nak tahu diya ada dapat cincin tau..sehari sebelum besday diya..cincin yg dihadiahkan oleh seorang sahabat kepada sahabatnye..hehhe..thanks tau CIK BELALANG..appreciate sangat2 sebab dia tahu diya suka cincin..so dia pun belikan la cincin silver kat diya..thanks ye...hurmmmmmmmmmm.......macam tahun2 yang sebelum2 ni..diya tak pernah pun celebrate besday..I mean celebrate like besday party macam member2 lain atau surprise party..mungkin belum tiba masanya lagi kan..ala lagipun benda2 tu semua bukan wajib pun..mak diya cakap "adik, daripada sambut hari jadi buat party tak tentu hala, baik adik baca Yassin ngan sembahyang hajat..banyak2 berdoa supaya Tuhan murahkan rezeki, brjya dalam peljaran dan jauhkan dari segala bala dan bahaya..." thats why la diya relax and cool...eh rasanya diya pernah sekali dapat kek masa besday diya..rasanya masa diya tingkatan 2 atau 3..kalau tak silap la..just imagine diya saje je buat2 merengek kat mak nak kek bila besday..nak kek warna biru..balik je dari sekolah tngok bawah tudung saji mak buat laksa (favorite food)..then anak buah cakap pergi tengok dalam peti..buka je peti ada kotak kek..excited gile ni..buka je kotak, kek tu warna PINK..!!! (wrna yg pling di benci) hahhahahaha..lawak giler..by the way diya tetap makan dan hargai pemberian mak sebab mak susah payah naik motor pergi bandar belikan kek kat diya walaupun masa tu mak tak berapa sihat dan cuaca masa tu hujan renyai...terharu sangat2 dan sumpah diya memang hargai apa yang mak buat tu..sampai bila2 diya akan ingat..thanks sangat2 mak....adik hargai sangat apa yang mak buat masa tu...x sangka plak mak sanggup buat semua tu kat adik...apa2 pun insyaALLAH kalau adik dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan di permudahkan segala urusan, adik akan tunaikan impian mak plak..impain mak untuk menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah....doakan adik ye mak....

JUJUR, SUMPAH..DIYA SAYANGKAN MAK DIYA DUNIA AKHIRAT....

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

SABAR YE KAWAN


wahhhhhhh....setelah sekian lama diya tak update blog, baru malam ni terdetik nak update..tu pun sebab ada member tanya kenapa dah lama tak update blog...hehe..thats mean ada jugak member diya yang sudi luangkan masa baca blog diya kan...wahhhhh..agak sedikit bangga..eh jap-jap..nak tahu tak siapa member yang diya yang diya maksudkan tu..jap ek..nak share pic dia kat sini..haaa ni la gambar member diya tu----------------------->
comel kan..hehe..actually diya memang nak update blog ni..tapi terlalu busy dengan study, assigment, and exam..so entry kali ni diya nak cite pasal member diya ni..my housemate...kesian dia...orang yang dia sayang a.k.a pakwe dia masuk ICU sebab kena denggi berdarah..petang tadi diya pergi melawat dengan member housemate yang lain kat Hospital Kajang..kesian jugak tengok keadaan member..nangis je..diya dengan member2 lain nak tolong pun tak tahu camne..memang la study dalam medical line, tapi bukan boleh sesuka hati buat tindakan sendiri..kitorang hanya mampu bagi moral support la kat member tu..kalau diya dekat tempat member pun mesti macam tu jugak..mana tak sedihnya, tengok pakwe dengan badan penuh dengan wayar, bernafas guna mesin oksigen, mulut kuar2 darah, badan lebam2, nampak lemah je..bukan diya je la, rasanya blogger2 lain pun mesti sedih kan...tambah2 plak kitorang minggu depan nak final exam then habis final kena hantar pergi praktikal..lagi la member tu susah hati..diya mungkin tak dapat rasa apa yang member diya tu rasa, tapi diya dapat agak apa yang diya tanggung...masa pergi kat dia tadi pun nampak dia spoiled je...tapi dia pura2 senyum sebab dia segan nak nangis depan member2..tapi diya nampak la mata dia berair..ye la kan, lelaki yang dah hampr 8tahun dia kenal dan bercinta, then sekarang tengah bertarung nyawa sakit kat ICU..awek mana tak sedih kan..selalu ada yang msj atau call, tapi dah pakwe admit ward, fon dia pun jadi sunyi..hurmmm....apa2 pun ni apa yang jadi ni mungkin ada hikmah yang kita tak nampak dan kita tak sedar..diya harap kawan diya tu tabah and sabar hadapi semua ni..sama-sama la kita doakan pakwe member diya tu cepat sihat dan dapat jalani kehidpan dia mcam biasa ok..amin..

p/s to zue : heyy kawan..!! jangan sedih2 tau..banyakkan berdoa..everything will be ok kalu ko sabar..percayalah pe yg jadi ni ade hikmahnye..cume kite je x nmpak dan x sedar..yg pnting ko kena kuat.kuat utk diri ko, dan kuat utk diri Zam gak..tambah2 plak kita nak final exam isnin ni..so aku xnak ko smpai hilang fokus..ko kena bertahan utk 3 paper je..kuatkan semangat tau..aku pcya Zam mesti nak ko wat yg tbaik utk final ni kan..maklumla ni last sem kite..yg pnting ko kna senyum cam dlu..xnak la ngis2 n sedih2..sebab kalu ko sedih, anti Zam agi la sedih...x lma agi shat la dia tu..lpas hbis 3 paper ko bleh la g jga dia blik...aku tau x mudah utk ko ngan Zam nak tggung sume ni..especially kite ni plak study dlm medical line..kite tau serba sdkit komplikasi dari denggi berdarah tu..tpi xpe, jgn fkir negatif k..always positif thinking..sbb kalu kite slalu fkir positif, ssuatu prkara tu akn jdi positif :) dan yg pnting igt satu bnda, yg ko ade kwan2 yg slalu ade kat sisi ko time ko perlu kan member x kira time susah atau pun senang..INGAT TU K..by the way, aku scra personal doakan Zam cepat sihat n dapat jalani kehidupan dia mcam biasa..khidupan yg slalu msj, call, and 3G ko selalu..hehehe...

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)