RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 18 June 2011

JAWAPAN PENCARIAN CINTA...

kesinambungan kisah SEBELUM HEMBUSKAN NAFAS YG TERAKHIR...


awk..sy mnta maaf sangat2 kat awk..sy bukan hilangkan diri dri awk atau nak mungkiri jnji
yg pernh sy lafazkan kat awk dulu...
sbenarnye masa awk cari sya kat mall ari 2, sya ada dekat ngn awk...
sy hanya mmpu perhatikan awk dri jauh..sy ikut setiap gerak geri awk..
sy cube untk muncul depan awk, tp sy x mmpu...
sy menahan air mata sy dripd membasahi kedua2 pipi sy..
sbb sy terlalu rindukan awk..rndukan gelak tawa awk..
maafkan sy awk..sy x dpt nak mncul depan awk...
wlaupun hati meronta-ronta nak jmpe awk....
sbb sy x sggup tgok awk menangis..

                     sy x nak tnjuk diri sya yg dh bnyak wat salah kat awk..
                     sy x nak tnjuk diri sy yg selalu sakitkan ati awk..
                     sy x nak tnjuk dri sy yg dh bnyak watkn awk nangis..
                     sy x nak tnjuk dri sy yg dh bnyak wat dosa kat awk..
                     sy x nak tnjuk dri sy yg dh bnyak wat awk derita....
                    dan sy x nak tnjuk diri sy yg dh bnyak abaikan awk..


maafkan sy awk....
maafkan sy sbb sia2 kan awk selma ni..
maafkan sy sbb  sia2 kan kesetiaan, kasih syg, cinta dan pngorbnan awk terhdap sy slma ni...
maafkan sy sbb x penah bljar mmahami dri awk cmne awk bljar mmahami dri sy..
maafkan sy sbb x penah bg kbhagiaan kat awk cmne psangan couple lain dpt...
maafkan sy untk segala2 nye awk....
awk....sbenarnye sy bukan x nak tepon awk...
sy dh bkali2 dail no awk, tp sy cancelkan balik..
sbb sy x sggup nak dgr suara awk..
sdangkan sy terlalu rndukan suara awk yg selalu mngusik sy setiap kali bngun dri tidur..
sy x sggup nak dgr suara yg dh bnyak berkorban demi sy satu ketika dulu..

                      sbenarnye sy bukan sngaja x nak mncul depn awk..
                      sy buat sume ni sbb sy btul2 nak brubah..
                      kan sy dh jnji sy akn cari awk lepas sy berubh..
                      selagi sy x brubah, sya x kan mncul depan awk..
                     sy nak banggakan awk dengan prubhan yg dh sy buat,,,
                     sy dh x nak brubah sbb prmpuan sperti mna sy brubah demi "dia"
                     kali ni biarla sy berubh demi Allah..

awk...sy nak awk tahu, hanya awk kat ati sy..
hnya awk yg dpt bhgiakan sy bukannye "dia"..
"dia" hnyala crita dongeng dlm hidup sy...
sy nak awk  tahu yg awk dh cukup semprna utk jadi permaisuri ati sy....
untuk kli yg terakhirnye, terima la maaf dri insan yg dh bnyak mnyakiti hatimu syg...

terima kasih syg, terima kasih untuk segala-galanya..
nantikan khadiranku di pnghujung hidupmu...
abg masih sygkan syg...percayalah...
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Friday, 17 June 2011

SEBELUM HEMBUSKAN NAFAS YG TERAKHIR...

hari ni saya g tempat2 yg selalu kite dating...
niat hati sya nak jmpe awk sbb nak smpaikan ssuatu yg pnting kat awk..
mula2 sy pergi mall tempt kite penah tgk wyang dlu2..
sy cari awk kat setiap tngkat smpai kat tempat parking..
tp awk xde..


sya pergi kat tmpt kite penah jlan2,tepi laut...
rmai sngat2 org kat situ..
sya mengharapkan slah sorang dri yg rmai 2 awk,
tp awk xde...
sy lalu setiap jlan yg awk pernah bawa sy jlan2 dlu...
sy buka tngkap kete sluas2 nye..
semata2 nak cri awk..sy tkut terlepas pndang...
tp awk tetap juga xde....
dh 3hari sy cri awk..dh merata tempat sy g, tp x jmpe gak awk..
sy dh xde msa ni..hari ke 4 sy dh nak pergi....
setiap hari sy tggu pggilan dri awk..
sy nak kol awk, tp awk dh tukar no..
handphone 24jam kat tngan sy..
sbb sy takut bila awk kol sy anti, sy x perasan...
tp penantian sy sia2...awk x tepon pun sya...
awk dh lupa sy ye??? atau awk dh ada pengganti sy????
tp awk jnji ngn sya xkan lupakan sy smpai bila2..
dan akan dtang cari sya satu ari anti...
sya tggu dan tggu,,,awk x cari sy pun
tp bila sy cari awk, awk plak yg x mncul2
awk tipu sy ye.....
awk.......awk pergi mna ni..??
kecewa nye sy x dpt jmpe awk...
sya btul2 nak jmpe awk wat kli terakhir sblum terlambt...
sebab lepas ni sy dh x bleh dekat ngan awk..
sya kna pergi jauh..jauh sangat2 dari awk...
xpe la awk..sy dpt ase awk dh bhgia skrang ngan pengganti sy..
sy x mrahkan awk..dendam ape tah lagi..
yg penting awk bhgia, 2 dh ckup utk buatkan sy tersenyum..
awk..... sbenarnye sya nak bgtau awk yg sya sakit.....
sy dh x boleh hidup lma...
kalu bleh sy nak jmpe awk sblum sya hembuskan nafas sya buat kali terakhir..
sya nak tgok muka awk puas2..
sy nak tngok muka org yg penah sy syg...
tp kecewanye sy....sy x bjya cari awk...awk kat mna ni..??
satu hari anti, kalu awk terbaca apa yg sy tulis ni, mgkin msa 2 sya dh xde kat dunia ni...
pe yg sy harap, awk halalkan sume yg awk dh bg kat sy dan maafkan sy ye..
sbb sy nak pergi kat sna ngan senyuman bukannye seksaan...
dan sy hrap juga awk tnaikan jnji awk kat sya ye..jnji yg awk nak berubah...
awk.....sy pergi dulu ye...awk jgn lupa doakan sy tau dan sedekahkan Al.Fatihah kat kubur sy anti..
sy syangkan awk sgt2 dan sy dh maafkan segala kesalahan yg awk penah wat kt sy slama ni..

tlong bhagiakan pompuan 2 dan jgn sia2 kan dia mcm mna awk penah sia2 kan kesetiaan, kasih syang, pengorbanan dan cinta sy dulu.... salam kerinduan dri syg buat abg.....








.



TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

DUGAAN ATAU HIKMAH????

sejak dua menjak ni fkiran aku ntah ke mana...fkirkan bnyak bnda...
sampai x de hala tuju ape yg aku fikirkan..
ase nye kali ni Tuhan nak bg dugaan atau hikmah???
aku sndiri susah nak tafsirkan pe sebenarnye yg berlaku skrang...

 mgkin aku ni terlalu gelojoh dalam wat kputusan kot..
 dan mgkin gak aku ni x kenal erti trauma yg sbenar...
 atau aku ni cube nak sedapkan ati aku sndri ngn pe yg dh jadi...
 atau mgkin jgak Tuhan nak uji sekali agi tahap kesabaran aku kot...
  huurrmmmm..ntahla..bnyak sgt kemungkinan dlam kehidupan aku ni...
  sampai aku cuba memungkinkan ape yg dh pun jadi....
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Thursday, 16 June 2011

CINCIN DI JARI LELAKI

haaaaa.....tajuk kali ni mesti korang terniat nak baca entry aku ni kan..j0m2 kite godam sme2 pe yg sebenarnye aku nak ngarut kat sini...actually pe yg aku nak cite kat sni berdasarkan pengalaman yg jadi kat member2 sekeliling aku, n tmasuk gak ngn aku n  ngn khidupan seharian org yg sedang hot bcinta..hehe
 aku nak bg sikit petua yg agak ntah pape kat pasangn yg tengah hot bcinta..pas ni kalu korang kuar date ngn balak korang, try ushar kat jari dia..x kira la jari kaki ke, jari tngan ke.

try tgok de x cincin yg korang x kenal...mksud aku cncin yg bukn dri pmberian korang la...
try mntak balak korang buka n korang cek blkang cncin 2...woiiii....aku bukn suh cek cncin 2 bpe belas karat atau ori x ori cncin 2...waduuhhh...waduuhh...aku kahak gak korang ni... aku suh korang cek blkang cncin 2 ada tulis nma spe2 x..ane r tau nma ex dorang ke kan..so start dri stu pndai2 la korang fkir spe sbenarnye korang kat ati balak korang 2 ek...sbb laki ni kalu dia dh syg kat ssorang pompuan 2, msti dia akn smpan bnda yg ada kenangan ngn pompuan 2....sbb........ ah mlas r nak cte...k la ye, 2 je la petua yg aku nak share kat korang..hahahahahahahah...bubye
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Wednesday, 15 June 2011

KEKURANGAN YANG MEMBIMBANGKAN

entry kali ni aku ase nak sies skit..sbb aku rsaukan something..pendekkan cte..actually aku ni x tau pe kehendak n kemahuan diri aku sndiri..skang ni pe yg aku tau aku dh berjaya lenyapkan mamat berlainan kutub 2 dri terus mmbayangi perjalanan hidup aku...mgkin sume ni jadi sbb kehadiran Mr.F kot...dia dh bnyak wat aku lupakan serba sdikit kenangan aku ngn mamat berlainan kutub 2..and maybe dia dh pun wat aku fallen in love ngn dia :)
 skang ni aku x nak persoalkan bnda ni terlalu cepat atau x sbb aku nak bg peluang kat diri sndri..smpai bila aku nak bermain ngn perasaan aku sndri..nak biarkan sume peristiwa hitam 2 mghantui aku???nangis airmata drah pun kjadian ngn mamat berlainan kutub 2 dh hmpir 3mggu berlalu..s0 perlu ke aku ratapi agi peristiwa hitam yg bukan aku puncanye???? perlu ke???? aku ase x sama sekali....aku perlu teruskan hidup untuk kecapi impian n kebahagiaan yang aku nak...aku pun layak untuk ase 2 sume...

ok berbalik pada tajuk..actually aku tkut x dpt jdi yg tbaik utk Mr.F..sbb dia terlalu baik utk aku..aku tkut x dpt nak happykan dia cmne dia dpt dri yg sbelum ni..dan yg penting, dia bleh time ke segala kekurangan dan kelemahan aku????? segala kekurangan dan kelemahan aku watkan aku bimbang utk terus bagi peluang kat diri sndri...

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Tuesday, 14 June 2011

NALURI SEORANG IBU

tengok dri tajuk mesti korang tertanya2 pe benda la yang diya ni nak ngarut kat entry kali ni kan?? 
ok cite dia cmni....pgi tadi aku ngn mak bru je smpai penang umah akk aku..tengah2 dok lepak n borak2 ngn mak n akk aku, tbe2 akk aku bwak kuar baju2 baby...

eh bukn untuk aku la...aku kawin pun x agi..2 baju2 baby ank akk aku la..dia nak bersalin 17.7.2011..first pregnancy..dan ank sdra aku yg ke 14..rmai??? msti r...dh guna formula yg btul..hahahahahahaah....

bbalik pada bju2 baby tdi...mak aii cntik giler r baju2 baby...geram lak aku tngok...tmbah2 lak wrna fvrite aku BIRU..!!.ase cam nak amik je pkai..tp aku ni saiz pe kan..so aku sedar bab2 2..hehe..
tngok baju2 baby 2 timbul la naluri keibuan aku..(ulat bulu dh naik daun..!!)..aku ni tgok je rock & roll, tp ati R & B ngn balada 2..start dri situ aku dh berangan mcm2..

anti kalu ada ank nak beli serba serbi biru..ah lantak r ank laki ke pompuan ke...jnji ikut selera aku BIRU..!!
future husband????? o0psss...sorry x leh mention agi kat sini..anti x gempak la....actually still mencari agi yg tol2 ssuai kat ati ni..x nak jadi pisang berbuah 666kali..hahaahaa...2 cite lama..xnak ungkit..!!

ala korang tggu je la...one day aku akn show gak spe future husband aku kat sni k...
still young????? thats corret..tp x slah kan..dri angan-angan 2 la leh jdi cita-cita..muahahahahhaah,,,,
x salah kan nak berangan sekali-sekala...nak hilangkan boring...best gak...

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Sunday, 12 June 2011

SELAMAT HARI BAPA

Tengok cite kat tv2 tdi tajuk "tangan abah" teringat lak kat arwah abah..dh 10 thun lebih arwah tinggalkan kami sekeluarga..arwah meninggal masa 13.8.2000 hari ahad..masa 2 umur aku bru 9thun..x tau agi ape erti meninggal n ketiadaan ayah..

nak tau budak2 x budak2 nye aku msa 2, ade ke patut masa arwah meninggal aku leh fight ngan mmber2 seumur aku main batu seremban..mklumla jiwa kanak2..ane tau pape..yg ada kat fkiran msa 2, hnya nak main..

aku relax je msa 2 sbb budak2 la katakan, org yg dtg 2 la beria peluk2 aku smpai bsah baju aku..xtau la kna airmata dorang ke atau hingus dorang..hehe..ala agi pun msa 2 dorang ngis sbb kesiankan aku, kecik2 dh xde ayah...2 cite msa kecik..time2 aku x tau erti meninggal n ketiadaan ayh..

but now, im ADULT..aku dh mula terasa kehilangan ayah..tgk org lain ngn ayah dorang, prsaan jeles mula wjud dlm diri aku..mmber2 lain kongsi kebhagiaan n kejayaan ngn ayah n mak dorang..thats perfect,right??..tp aku just leh kongsi sume 2 ngn mak aku je..


dlu2 mgkin aku cube nafikan kononnye abah aku x mnggal n dia still hidup..but now, aku dh dpt time hkikat yg Allah lebih sygkan dia..kite yg hidup kna teruskan hidup..Tuhan dh tkdirkan arwah pergi dulu..aku xde kuasa nak tolak mahupun nafikan sume yg dh ttulis..

pape pun skang mak dh jadi mak n abah wat aku..thats great m0m in this world...so sempena hari bapa ni, aku nak amik kesempatan nak wish kat sume bapa termasuk arwah abah aku SELAMAT HARI BAPA...



lastly dri aku,sama2 la kite doakan arwah ditempatkan di kalangan2 org yg beriman.amin..serta AL-FATIHAH untuk arwah...

ni la gmbar arwah abah aku yg aku still agi simpan dlm wallet sampai skang...syg n rindu abah sangat2..
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)