RUKUN TETANGGA SAYA

Friday, 20 January 2012

TAK JADI PERGI HOLIDAY!!!!!



TIME TO HOLIDAY...!!!!!!!!! hehehhe..excited lebih ni...of course la kena excited sebab bukan senang nak dapat cuti kan..tambah2 sekarang sibuk dengan study la assignment la...memang the right time la dapat cuti ni..walaupun hanya dapat cuti 9hari, diya akan pastikan cuti yang diya dapat ni, diya gunakan dengan betul..ceeewaaaahhhh..konon...actually cuti ni, diya nak pergi menerokai kawasan Penang..tapi disebabkan masalah2 yang tertentu, hasrat diya tu terpaksa dibatalkan..so diya decide nak pergi explore bandar bersejarah .tahu tak kat mana?????? of course la Melaka..dengan sapa???? dengan ehem2 la...hahahahahah...percaya ker???? eh tak la...dengan akk and abg diya la...jap lagi dioramg sampai la kL ambil diya..mula2 janji nak ambil diya lepas sembahyang Jumaat..diya pun balik la kelas awal..sampai umah diya rushing gile la..basuh baju, kemas bag, mandi, sembahyang then bersiap..tunggu punye tunggu akk cakp nak singgah umah akk diya lagi sorang kat selayang sebab anak dia meragam..diya pun tak kisah la sebab fikirkan akk diya tu ada anak kecik..diya pun tunggu lagi..maggi dah habis sebungkus.limau mandarin sebiji dah telan.roti 3 keping dah baham..jam kat tangan dah pukul 5.muka dah make up elok.baju plak elok je iron ada side..diya tak putus asa, tunggu lagi..sampai tertidur kat katil member..sampai termimpi2 la.berepisod2 plak tu mimpi diya tu..hahaha.buka je mata, ingatkan dah sampai Melaka, rupanya kat umah sewa lagi...aduuyyaaaiii....try call akk, akk tak angkat...dalam kepala mula la fikir, '"akk aku ni tipu aku ke?? berjam2 dh tggu x smpai2"'.then dia msj, dia ckp jalan  teruk gile jem....emmmm..patutla...kan semua pakat cuti..memang patut sangat la jem kan..diya tengok jam dah pukul 8...hurmmmm..perlu ke diya marah???? tak kot sebab bukan salah akk..dah jalan jem nak buat camne kan..tapi yang buatkan diya cold bila akk jnji nak bawak diya shopping sebagai nak tebus kesalahan  biarkan diya tunggu berjam2 lamanya..hahaahahahahahahhahahahaahahhaahahahhaah....sebab tu la diya sikit pun tak marah..tunggu sampai esok pun tak apa2 dong....wek..wekkk..jangan jeles..hehehheehh

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

Sunday, 15 January 2012

PERMATA YANG KU CARI



Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)