RUKUN TETANGGA SAYA

Monday, 3 December 2012

SAMADA CIK DIYA TOLAK ATAU TERIMA TAWARAN KERJA TU????


Hari ni cik diya attend interview kat Universiti Malaya Medical Center as a position staff nurse at Clinical Investigation Research. On the way nak pergi sana macam-macam halangan yang cik diya kena tempuh. bertolak dari rumah abang kat kajang utama pukul 7pagi.sampai kat kawasan UM dalam pukul 8.30pagi. appointment interview pukul 10pagi. sampai je kawasan UM,Tuhan je la yang tahu..seluas-luas kawasan UM tu kitorang sesat.tanya orang dah ramai dah. tapi merata laluan yang diorang tunjuk. dengan perut tengah kosong masa tu. just imagine cik diya sesat dalam kawasan UM tu hampir sejam setengah.. cik diya tanya hampir 7orang.semuanya tunjuk jalan yang berbeza-beza.at the end cik diya ada jumpa sorang akak ni. Alhamdulillah akak tu tunjuk jalan yang betul. sampai je kat main tower, dah jadi satu masalah nak kena cari tempat yang nak kena interview tu pulak.nasib baik la ada abang polis hensome ni yang sudi bagi tunjuk arah..hehe..thanks ye abg polis :) naik je tempat interview cik diya dah terlewat 15minit. baru je rest 5minit nama cik diya dah kena panggil.masuk je dalam bilik interview cik diya tak putus baca jampi serapah hahahahaha..tapi seriously interview tu memang tak tertekan.sebab doktor yang interview cik diya tu baik sangat-sangat. dah la cantik, berbudi bahasa.thats good la.masa interview, doktor tu ada cerita serba sedikit tentang jawatan yang nak ditawarkan tu.dia cakap jawatan cik diya ni more kepada research. cik diya kena kaji tentang ubat dan apa yang ubat tu lakukan pada sistem badan manusia dan apa kesan sampingan ubat tu.lebih kurang macam tu la apa yang diterangkan tadi. so cik diya akan selalu naik turun wad untuk berjumpa dengan patient then balik office cik diya akan buat report tentang perkembangan patient-patient tersebut.dan cik diya juga akan join team research ke oversea untuk present atau meeting tentang ubat-ubat yang dah kami kaji.cakap berkaitan gaji pulak, pihak diorang nak tawarkan rm1700. dan kalau prestasi cik diya meningkat dari masa ke semasa dan cik diya banyak buat kajian berkaitan ubat dari company-company lain, gaji cik diya boleh dinaikkan hampir rm2000.interesting right??? so doktor tu decide nak tawarkan cik diya jawatan tu dan dia cakap bila boleh nak mula kerja. cik diya cakap la mungkin next year sebab cik diya sekarang nak settlekan lesen kereta. so dia cakap kalau boleh nak cik diya start kerja 2.1.2013..dalam tempoh sebulan ni diorang nak cik diya improve kan english sebab jawatan yang bakal cik diya pegang ni banyak berurusan dengan doktor-doktor dari international...OHHHH MY ENGLISH...!!! sekarang yang jadi masalahnya, macam mana cik diya nak improve kan english tu?? memang ada plan nak ambil kursus, tapi bila nak attend??? sekarang tengah kerja, kalau offday cik diya sibuk dengan lesen...ya Allah xtau tahu la macam mana sekarang..samada nak tolak atau terima tawaran tu..macam mana nanti kalu pihak PPUM hantar surat atau call bagitahu tarikh tetap untuk lapor diri??????sekarang bahasa inggeris memang diutamakan..errgggghhhhhhhhh....!!!

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

2 comments:

Cik Tyra Lee said...

yunk, cek sini :)

http://hijaulembut.blogspot.com/2011/10/3-tips-menarik-minat-pembaca-ke-blog.html

Diya Nadiya said...

thanks a lot yeah :) so appreciate :)