RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 20 August 2011

KEPUTUSAN PENCARIAN BAJU RAYA

Laaaaaa......baru aku ingat aku ni ade blog....x perasan la sbb 2 dh lma x wat entry..hehe..
hurmmm...dh lma sangat2 dh x wat entry..kali ni aku nak wat entry pasal shopping raya la memandangkan skang ni tgah demam shopping raya..

semalam aku ngan mmber aku Arlina n Effa g la kuar cdangnye nak beli baju rya kat Masjid Jamek atau dikenali sbgai Masjid India..kuar dri umah pas Asar..smpai je kat sna...perggghhhhhh.....!!....bnyak gile umat mnusia..x kira bangsa dan agama..aku pun x tau la spe yg nak rya sbenarnye...dh la aku ngan Arlina ni x cukup inci...so terpksa la dongakkan pale ke ats utk sedut extra oksigen...tp dh niat kat ati nak beli baju rya, ktorang kuatkan gak smangat redah umat mnusia yg berduyun-duyun tu...

pusing punye pusing x jmpe2 gak baju yg diinginkan..ade gak la 40kedai masuk..sume nye ktorg x bkenan..cerewet??? haaa tol la 2...mmg aku stuju sgt2...aku x hbis2 nak cari baju kosong ada manik yg nmpak simple tp cntik..yg Arlina plak nak baju polkadot cotton yg corak halus2, yg mmber aku si Effa tu plak x hbis2 dok sebut baju ala2 kain Indon...nahh ko..nak kna g Indon plak cari...hahahahah..


cari punye cari smpai hujan turun tetap gak x jmpe..smpai buka pose pun mnum air je...ha ckp sal air, mmg x leh bla ngan mmber aku sorang ni, Effa..dia nak beli air sbb msa tu jam dh kol 7.15pm..so aku tman r,,dia plih air tin milo.aku pun nak amik air tu gak..dh siap pgang dh ni..skali tnya bape hrga???.suspek dlam singgit lebih atau dua inggit je,,skali abg tu ckp RM3..aku pun slow2 gerakkan tngan letak balik air dlm tong..nah ko.!!!.baju rya x dpt, air mahal ko dpt..Parkinson ko kuarkan duit dri wallet..hahaahhaahah....

blik tu plak singgah uptown Setapak..pusing ade gak la dlam 7 8 round...hujan turun dengan lebatnye...org dok kalut cari tempat berteduh,peniaga2 plak dok sbuk selmatkan brang niaga dorang dri basah, aku, Arlina ngan Effa dok kalut test baju raya..hahahahaha...mmang semangat cipan la nak raya ni...

Ending pencarian baju raya ktorang berakhir ngan terkandas kat uptown smpai kol 1 pagi sbb hujan lebat..hnya Effa yg dpt baju rya..aku ngan Arlina hanya dpat basah lencun...hahhahaahah....



TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

2 comments:

Mr.Bun and Mrs.Gem said...

hahaha . tak cukup inci tak boleh blah . hahaha .

diya said...

kite la 2..hahahhahaha