RUKUN TETANGGA SAYA

Monday, 17 December 2012

CARA MENDAPATKAN ANAK MENGIKUT ASID DAN ALKALI


Entry...entry,,,,,wahhhh...semangat betul cik diya malam ni..malam ni saja dah berapa entry update. actually cik diya dah karang lama dah. tapi cik diya buat kat microsoft word dulu. sebab bila nak publish je mesti line bb slow. so malam ni cik diya publish kan semua, cuma cik diya edit apa yang patut je.. hehe..ok entry kali ni pun sama  macam yang sebelum ni. atas permintaan seorang sahabat cik diya, dia nak tahu cara nak mendapatkan anak mengikut tahap keasidan dan alkali.cra ni lebih kepada cara kajian moden la. ala-ala zaman perubatan ni. tapi sejauh mana kesahihan nya, wallahualam..tapi  cara ni pernah di eksperimen kan oleh sepasang suami isteri ni, Alhamdulillah berjaya..samada secara kebetulan atau sebaliknya, wallahualam..

ok...ok..dah..jom straight forward pada apa yang nak dikongsikan. you all tahu cara nak dapatkan anak lelaki atau perempuan mengikut tahap asid dan alkali tak????( tak habis-habis cara nak dapatkan anak cik diya ni..dah gatal nak kawin ke??? hahhhaahah...)  ok macam mna ek nak mula kan.hurmm ok..macam ni..menurut apa yang cik diya kaji dan baca, apabila isteri mengalami kadar keasidan yang tinggi, digalakkan supaya isteri mencuci private part sebelum ehem-ehem dengan menggunakan 2-3 sudu soda bikarbonat (ala serbuk penaik yang mak you all guna untuk buat kek tu..hehe) yang dibancuh dengan air suam untuk meningkatkan kadar alkali. kenapa soda bikarbonat??? sebab soda bikarbonat kan bersifat alkali yang tinggi. kalau rasa ada bahan lain bersifat alkali try la guna. tapi jangan yang pelik-pelik dah la.hahaha..mesti nak tahu kan apa fungsi alkali ni?? ok macam ni..actually alkali menggalakkan pergerakkan sperma Y dan ini memudahkan mendapat baby boy. Haa mesti you all nak tanya apa pulak dah sperma Y tu? betul tak?? ok tak pe. jangan rissau. cik diya akan terangkan.(wahh dah macam lecturer plak dah) ok macam ni, sperma yang membawa kromoson  Y  ni akan menghasilkan XY = lelaki, manakala sperma yang bawa kromosom X akan hasilkan XX=perempuan. selalunya ovum yang akan menghasilkan kromosom X. Lets say si suami melepaskan sperma yang membawa kromosom Y, manakala ovari si isteri melepaskan ovum kromosom X. apabila kromoson tersebut tercantum dan disenyawakan akan terjadi XY right? thats mean ia akan terhasil baby boy. sebab XY sama dengan bayi lelaki. so faham tak kat situ???? kalau tak paham cuba jugak bagi paham..hehehheeh..ok2 kalau tak paham try tengok gambar rajah kat bawah ni ok

ok..yang tu pasal nak dapatkan anak lelaki.tapi kalau you all nak dapatkan anak perempuan pulak si isteri perlu mencuci private part menggunakan 2 sudu teh cuka putih yang dicampurkan dengan 1 liter air suam untuk meningkatkan tahap keasidan di bahagian faraj. ini akan memudahkan pergerakkan sperma X dan khamilan baby girl. tapi jangan pulak you all cuci guna cuka getah...nanti masak laaaa..........nyaknye ke you all.. so be carefull ok :) 
 * sama juga nasihat cik diya untuk entry kali ni, jangan terlalu taksub ok. apa yang kita rancang tidak semestinya akan terjadi sebab sebaik-baik perancang adalah Allah s.w.t.tapi tidak salah untuk kita mencuba...eh silap pulak, bukan kita tapi you all..sebab cik diya  <3 not taken yet..hehehehe....selamat mencuba....tapi ingat, hanya untuk yang sah bergelar suami isteri je tau. yang belum sah tu jangan nak mengataaiiiiiiiiiiii buat..hahahhahahah..x0x0..salam....

TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

2 comments:

tyra lee said...

kakak tyra dah 5 kali mengandung.. nak sgt anak prempuan . tapi smua lelaki . ni mngandung lagi . hope anak prempuan . tapi doktor ckp dah nmpk belalai. hee xde rezeki. *kalau taw awal, mesti boleh suggestkan kat kakak . hee

Diya Nadiya said...

o0o ye ke..diya dh lma nak share entry ni,tpi sibuk ngan kerja. line bb plak slow.malam ni tbe2 line bb laju.its ok la.kalu yg latest ni kuar baby boy, tyra bleh sruh akk tyra try cra ni k..hehehehe