RUKUN TETANGGA SAYA

Saturday, 25 June 2011

ciri-ciri wanita yang patut dijauhi lelaki

terdetik la plak jntung aku nak tulis entry sal ciri2 wnita ni...walaupun aku ni pun tergolong dlm golongan wanita, x salah kot kalu aku nak share serba sdkit pndpat aku n information yg aku dpt dri bcaan aku sbentar tdi..hahaha...mgkin entry aku kali ni more pda pembca lelaki..tp yg girls2 pun leh bca gak..sbb pas korang bca ni  jgn la wat cmne yg dh aku tulis ni ye..anti xde spe nak kat korang..hahahahah...untk tdak mmbuangkan msa agi, j0m kite zo0m in tjuk aku ni k :)

 antara ciri-ciri wanita yg patut dijauhi lelaki ialah :

1) wanita yg liar.


 - ase nye yg ni x perlu aku explain kot sbb rmai yg tau..ala cam mak2 kite slalu pesan la,"ko mamat kalu nak cari bini utk djadikan mnantu mak,cari yg baik2, jgn yg liar dan perangai yg x snonoh 2." 

2) wanita si gula-gula


-ni bukn mksd wnita yg suka mkn gula2 tau..wanita si gula2 ni mksdnye, wnita yg suka main ngn kata2..eh bukn laki je tau pndai main ngn kata2..wnita pun leh la...ayt mnis je,smpai semut pun nak kerumun la mulut tu...sbb mnis sgt ayt yg dituturkan..

3) wanita si bom jangka

-ish korang ni, bukn wnita yg suka kentut la..bca je prktaan bom, msti fkir kntut..eh org yg suka kntut, mknanye org 2 normal n sihat k...wanita si bom jgka ni mknanye wnita yg suka wat ssuatu tnpa dijangka..ala cam bom la..kite x jgka pun nak mletup bila kan..haaa cm 2 la yg dmksudkan wnita si bom jgka..

4) wanita si peminta

-bukn pminta sdekah la...!! aku lmbung gak korang ni kang..wanita si peminta ni mksd nye, wnita yg suka mminta2..contoh nye cmni "abg, syg nak baju 2 bleh..syg x nak satu,syg nak 6psang..bleh la abg.."..ha lbih kurang cmni la..x sume wnita yg suka diri nye dimanjakan ngn harta bnda tau..kalu de pun seribu dlm sjuta..hahahah

5) wanita yg tercedera

-keadaan ni selalu jdi pda org yg bru ptus cnta..slalunye wanita la...bila baru pas frust tertonggek dan menonggengkan, wnita akn cari sorang laki untk hilangkan kesunyiannye..mula2 mmg la just a fren..dh lma2 couple..tp kat ati wanita 2 still agi ade ex yg lma..s0 carefully ngn wanita yg bru broken hurt..kdang2 wanita yg cmni just nak cri pgganti, buknnye nak cari  teman utk djadikan suami..kdang2 wanita ni bcnta ngn sorang laki ni, 2 sume cnta jasad , pdahal ati dia still agi kat ex yg dh lma pergi...

ni je la pndpat yg boleh aku bg untk entry kali ni...aku tulis sume ni xde kna mngena ngn yg hidup mahupun yg dh xde k..just untk hiburan semata2 dan untk mmberi pendpt..kalu ade yg terasa atau mnyntuh senstiviti spe2, sorry dri hujung kuku smpai hujun2 tumit kaki..heheh..salam..
TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

2 comments:

iPai said...

fuh sangat tak suka no.5 tuh .. sangat2 pentingkan diri sendiri .. macam bella cite twilight tuh .. urgh ..

diya said...

amboi x suka sgt 2 smpai dh bg contoh wtak dlm filem..heheheh