RUKUN TETANGGA SAYA

Friday, 30 September 2011

MERANTAU KAT 3 NEGERI!!!!

Assalamualaikum w.b.t...

malam ni mcam malam weekend yg biasa la,lepak umah akk aku kat Selayang...kebetulan mak ngan abg aku pun ade kat sini sebab esok nak jalan2 kat Putrajaya sebab ade function penutupan minggu perayaan...actully aku plan nak balik Jengka sbb Pencuri Hati aku ade kat Jengka..dia dpt cuti 5hari..tp nak wat cmne kan dh kat Jengka x de spe..kalu aku balik semata-mata nak jumpa dia, anti pe lak org kampung kata kalu nampak ktorg kuar sama..thats why aku decide balik umah akk aku..
agipun aku balik umah akk aku ni bleh gak jumpa mak aku...sebab nak bgtau pasal tempat2 praktikal aku...dapat mana??? haaaa...jeng..jeng.....nak tau aku dpat ane??? aku dapat kat 3 tempat...start bertolak
7 November 2011.first aku kna anta kat Hospital Port Dickson, second kat Klinik Desa Parit Ibrahim,Kluang,Johor and then lastly kat Hospital Jasin, Melaka...so aku kna travel ke sana and ke sini la..waAaA...merantau merata tempat tu...yg sy0k nye skang, aku dh x dpt belah Utara...nape x nak belah Utara????? of course aku xnak dh g sna.!!.first reason aku xnak g sna sbb dh 3 kali kna anta belah Utara ( Hospital Bukit Mertajam dua kali , Hospital Jitra)..second reason sbb aku mmg dh cuci tangan area Utara...ala spe2 yg rajin follow entry aku sebelum-sebelum ni korang tau la nape aku cuci tangan dan kaki belah sana..hahahhaahahah...
aku dh " steril "..so untuk ape aku pergi belah sana agi..cukup la ngan ape yg dh aku lalui sepanjang pernah prktikal kat sana..aku xnak " pisang berbuah dua kali "...
bbalik kisah pasal praktikal...tempat-tempat praktikal yang aku dapat tu semuanye cun-cun la..member2 yg dapat sama ngan aku pun cun-cun belaka..kebanyakkan mmber yg dapat sama ngan aku tu, aku pernah praktikal ngan diorang..so no hal la bab2 member ni..hehe..
nampaknye Raya Haji tahun ni aku x dapat cuti la..sbb kalu x silap aku raya haji 5 atau 6 aribulan November kan..aku plak nak kna bertolak 5ariblan ke tempat prktikal..asenye kna beraya atas bas la kot ngan member2..alaa biarla...kerja aku ni banyak pahala pe..berkhidmat untuk agama,bangsa dan negara..wAaA..ayat nak bombastik aje..hahaahha...
em k la..k la...dh pnjang sangat entry aku ni..anti berat plak blog aku ni...anti jumpa kat next entry k...GOTCHA..!!  :)




TQ sebab sudi baca entry cik diya. Jgn lupa like and share ok :)

2 comments:

Amanina Nasuha said...

padan muke x dpt jmpa "badaakkk"hahahahahaah..wwuueerrkk..

Diya Nadiya said...

kurang asam ko iena..!! mmg nak kna pijak smpai penyet ko ni..!! ko tggu...!!!